Tapion kierros. Metsän tarinoita, perinteitä ja mytologiaa esittelevä retki aikuisille

Metsässä on jotain taikaa.  Kun tarkkaan kuuntelee ja katselee ja antaa mielikuvitukselleen vallan, voi edelleenkin nähdä vilahduksen menneiden aikojen mytologisista hahmoista.  Hämärä metsä kätkee salaisuuksia…

Retkellä kuullaan tarinoita suomalaisten luontosuhteesta ja metsän väestä, kuten metsän kuninkaasta Tapiosta, hänen vaimostaan Mielikistä, maahisista, tontuista, keijuista ym. Kerromme erilaisista uskomuksista ja tutustumme vanhoihin tapoihin, joilla esi-isämme lepyttelivät luonnossa uskomusten mukaan eläviä haltijoita, keijuja ym.  Retkellä tutustutaan myös vanhoihin perinteisiin mm. metsästykseen liittyen. 

Toteutusajankohdat: kevät, kesä, syksy.  Sovellettavissa myös talviaikaan!  Retken kesto 2-4 tuntia, riippuen ohjelmasta ja mahdollisesta tarjoilusta.

Ryhmäkoko: max 20 henkilöä. (Voidaan toteuttaa myös jonkin verran suuremmalle ryhmälle).

Lähtöpaikka:  Retkelle lähdetään Kahvila Kaikusta (Rasilantie 1, 56100 Ruokolahti).  Eri tilauksesta noudamme osallistujat esimerkiksi majoituskohteesta.  Kuljetus ei sisälly retken hintaan.  Kuljetus varataan tarvittaessa erikseen tilattuna.

Huom: osallistujilla oltava oma säänmukainen vaatetus ja jalkineet.

Esimerkkihinta:

  1. Hinta alkaen 20 henkilön tai pienemmältä ryhmältä 500 € / ryhmä.   Hinta sisältää perusretken tarinoineen ja suomen- /    englanninkielisen opastuksen ja hiukkasen yllätyksiä osallistujille.  
  2. Mikäli perusretkelle osallistuu 20 henkilöä tai yli, on hinta 25 € / henkilö.  Jos halutaan lisäksi ohjelmaa, tunnelmaa lisääviä pieniä yllätyksiä ja pieni iltapala nuotiolla, on hinta 20 henkilön tai pienemmältä ryhmältä 1000 € / ryhmä.  Mikäli ohjelmalliselle ja pienen iltapalan sisältävälle retkelle osallistuu 20 henkilöä tai yli, on hinta 50 € / henkilö.

Ohjelma ja yllätykset voivat sisältää esimerkiksi musiikkia, kansanlauluja ja metsäväen lahjoja, taikoja ja ennustuksia.

.

Muusta tarjoilusta  annetaan tarjous erikseen (ks. nuotioruokailu tai gourmet-illallinen nuotiolla).

 

 

Kysy lisää, pyydä tarjous tai tee varaus!

Jätä soittopyyntö tai laita sähköpostia, otamme yhteyttä heti kun mahdollista!

 

Ruokolahdelle pääsee Imatralta julkisella linja-autolla 3.6.2019-31.5.2020 välisenä aikana maanantaista perjantaihin ja koulupäivien aikana seuraavasti (viikonloppuisin ei julkista liikennettä, huom: muutokset mahdollisia):

Klo                                               Paikka

13.00 14.35             16.05             Imatrankoski

13.05 14.40             16.10             Imatran Keskusasema

13.13 14.50             16.20             Vuoksenniska

13.40 15.10             16.45             Ruokolahti (poisjäänti Ruokolahden kirkonmäen pysäkillä)

Paluukuljetus tilattava erikseen, koska julkista liikennettä Ruokolahdelta Imatralle ei iltapäivisin ole järjestetty. 

Imatran keskusliikenneasemalta on Kahvila Kaikuun / ulkomuseoalueelle matkaa noin 16 kilometriä (tietä nro 6 Joensuun suuntaan, noustaan moottoritien viimeisestä rampista Mikkeli – Puumala –suuntaan, kantatietä 62 (Puumalantie) ajetaan n. 4,5 km, käännytään vasemmalle (Pappilanlahdentie, Ruokolahden kirkonmäki), ajetaan n. 900 metriä, edessä kotiseutumuseo, käännytään Rasilantielle vasemmalle ja sen jälkeen heti oikealle museon paikoitusalueelle).