Luontoon! Tutustutaan luonnon monimuotoisuuteen

Luontoon –retkillä tutustutaan suomalaisen luonnon monimuotoisuuteen, kasveihin ja eläimistöön.  Retkien pituus voi vaihdella toiveiden mukaan, samoin maaston vaativuus.  Voidaan toteuttaa myös esteettömästi.  Retkiä on mahdollista teemoittaa erityisteemoin ja/tai toiminnallisuutta painottaen (esim. käsitöitä luonnonmateriaaleista, pelejä ja leikkejä metsässä tai vaikkapa luonnon antimien keräilyä ja näiden käyttö ruuan valmistuksessa).  Toteutusajankohdat: kevät ja alkukesä (yrtit, pelit, leikit, käsityöt), kesä (pelit, leikit, käsityöt), syksy (marjat, sienet, pelit, leikit, käsityöt). 

Ryhmän koko max 30 henkilöä, voidaan järjestää suuremmallekin ryhmälle kohteesta riippuen. Soveltuu kaiken ikäisille.

Retken kesto 1½-2 tuntia. 

Lähtöpaikka:  Retkelle lähdetään Kahvila Kaikusta (Rasilantie 1, 56100 Ruokolahti).  Eri tilauksesta noudamme osallistujat esimerkiksi majoituskohteesta.  Kuljetus ei sisälly retken hintaan.  Kuljetus varataan tarvittaessa erikseen tilattuna.

Huom: osallistujilla oltava oma säänmukainen vaatetus ja jalkineet. 

Esimerkkihinta: Ryhmän koko max 30 henkilöä. Hinta alkaen 450 € / ryhmä (1-30 henkilöä).  Sisältää tarvikkeet ja opastuksen sekä pieniä maistiaisia luonnon antimista nuotiolla (huom: ns. suurempi nuotioruokailu ei sisälly hintaan). Suomenkielinen opastus. Mikäli ryhmäkoko on 30 henkilöä tai yli, on hinta 15 € / henkilö.  Nuotioruokailu mahdollista järjestää eri tilauksesta. 

 

 

Kysy lisää, pyydä tarjous tai tee varaus!

Jätä soittopyyntö tai laita sähköpostia, otamme yhteyttä heti kun mahdollista!

 

Ruokolahdelle pääsee Imatralta julkisella linja-autolla 3.6.2019-31.5.2020 välisenä aikana maanantaista perjantaihin ja koulupäivien aikana seuraavasti (viikonloppuisin ei julkista liikennettä, huom: muutokset mahdollisia):

Klo                                               Paikka

13.00 14.35             16.05             Imatrankoski

13.05 14.40             16.10             Imatran Keskusasema

13.13 14.50             16.20             Vuoksenniska

13.40 15.10             16.45             Ruokolahti (poisjäänti Ruokolahden kirkonmäen pysäkillä)

Paluukuljetus tilattava erikseen, koska julkista liikennettä Ruokolahdelta Imatralle ei iltapäivisin ole järjestetty. 

Imatran keskusliikenneasemalta on Kahvila Kaikuun / ulkomuseoalueelle matkaa noin 16 kilometriä (tietä nro 6 Joensuun suuntaan, noustaan moottoritien viimeisestä rampista Mikkeli – Puumala –suuntaan, kantatietä 62 (Puumalantie) ajetaan n. 4,5 km, käännytään vasemmalle (Pappilanlahdentie, Ruokolahden kirkonmäki), ajetaan n. 900 metriä, edessä kotiseutumuseo, käännytään Rasilantielle vasemmalle ja sen jälkeen heti oikealle museon paikoitusalueelle).