Kulttuuria ja historiaa

Etelä-Karjalan alueella voi myös luontokohteissa kuulla historian havinaa;  seutukunnalta löytyy mm. merkkejä historian saatossa käydyistä rajakahinoista ja sotahistoriasta.  Luontoretket voidaankin suunnata vaikkapa rajan tuntumaan tai entisten rauhojen rajoille, Salpalinjan kiviesteille, Suvorovin kanaville ym.

Esimerkiksi Ruokolahden ja Rautjärven kuntien rajalla olevan Haukkavuoren kautta ovat kulkeneet Pähkinäsaaren (1323), Täyssinän (1595) ja Uudenkaupungin (1721) rauhojen rajat.  Haukkavuori on myös hieno ja arvokas luontokohde ja on yksi Kaakkois-Suomen Natura-kohteista.   Salpalinja puolestaan on kaikkiaan noin 1200 kilometriä pitkä, vuosina 1940-1941 ja 1944 Suomen itärajan läheisyyteen Virolahdelta Savukoskelle rakennettu puolustuslinja, jonka bunkkereita, juoksuhautoja ja kiviesteitä löytyy Etelä-Karjalasta eri puolilta.  Suvorov taasen vie meidät ajassa 1700- luvulle, jolloin tämä venäläiskenraali kohensi, korjautti ja rakennutti linnoitusketjua silloisen Venäjän länsirajalle, siis myös nykyisen Etelä-Karjalan alueelle.  Suvorovin kanavat rakennutettiin vaihtoehtoisiksi vesiteiksi, joiden kautta päästiin liikennöimään mm. Lappeenrannan ja Olavinlinnan välillä.  Näistä kanavista kolme sijaitsee Ruokolahdella. 

Retkillä kuulet historiaa ja tarinoita ihmiskohtaloista eri kohteisiin, kuten edellä mainittuihin historiakohteisiin, liittyen.  Kohteesta riippuen ei kävelymatkaa välttämättä kerry juuri lainkaan vaan  omalla bussilla pääsee lähes kohteen äärelle, joten osa retkistä sopii kaiken kuntoisille ja osa voidaan järjestää esteettöminä.  Retken pituus riippuu kohteesta. 

Ryhmäkoko: max 50 henkilöä (ryhmällä esim. oma linja-auto).

Toteutusajankohdat: kevät, kesä, syksy.

Retken kesto 2-3 tuntia. 

Lähtöpaikka:  Retkelle lähdetään Kahvila Kaikusta (Rasilantie 1, 56100 Ruokolahti).  Eri tilauksesta noudamme osallistujat esimerkiksi majoituskohteesta.  Kuljetus ei sisälly retken hintaan.

Huom: Osallistujilla oltava oma säänmukainen vaatetus ja jalkineet.  Soveltuu kaiken ikäisille.

Esimerkkihinta: Ryhmäkoko max 50 henkilöä. Retken pituus 1-2 tuntia (lähtö Ruokolahden kirkonmäeltä).  Hinnat alkaen 300 € / ryhmä (1-50 henkilöä).    Hinta sisältää suomenkielisen opastuksen.  Ei sisällä tarjoilua eikä kuljetusta.  Eri tilauksesta voidaan järjestää kuljetus ja tarjoilu, esimerkiksi retkieväät, välipalaa tms. nuotiolla tai kahvitauko tai ruokailu Kahvila Kaikussa.

 

Kysy lisää, pyydä tarjous tai tee varaus!

Jätä soittopyyntö tai laita sähköpostia, otamme yhteyttä heti kun mahdollista!

 

Ruokolahdelle pääsee Imatralta julkisella linja-autolla 3.6.2019-31.5.2020 välisenä aikana maanantaista perjantaihin ja koulupäivien aikana seuraavasti (viikonloppuisin ei julkista liikennettä, huom: muutokset mahdollisia):

Klo                                               Paikka

13.00 14.35             16.05             Imatrankoski

13.05 14.40             16.10             Imatran Keskusasema

13.13 14.50             16.20             Vuoksenniska

13.40 15.10             16.45             Ruokolahti (poisjäänti Ruokolahden kirkonmäen pysäkillä)

Paluukuljetus tilattava erikseen, koska julkista liikennettä Ruokolahdelta Imatralle ei iltapäivisin ole järjestetty. 

Imatran keskusliikenneasemalta on Kahvila Kaikuun / ulkomuseoalueelle matkaa noin 16 kilometriä (tietä nro 6 Joensuun suuntaan, noustaan moottoritien viimeisestä rampista Mikkeli – Puumala –suuntaan, kantatietä 62 (Puumalantie) ajetaan n. 4,5 km, käännytään vasemmalle (Pappilanlahdentie, Ruokolahden kirkonmäki), ajetaan n. 900 metriä, edessä kotiseutumuseo, käännytään Rasilantielle vasemmalle ja sen jälkeen heti oikealle museon paikoitusalueelle).