CAFÉ KAIKU in the open-air museum area

Café Kaiku is located at beautiful Ruokolahti Church Hill, nearby the unique lake Saimaa, in the main building of the outdoor museum area. Come to our delightful and atmospheric Karelian cabin and enjoy your coffee with delicious pastry made by local women!

Usually we have, for example, delicious Karelian pies, rhubarb pie or other berry pie, vegetable pie, cheesecake, buns and other fresh and traditional, home-baked pastries served with coffee, tea, lemonade or juice. In the beautiful environment, in the old, traditional cabin or in the peaceful and atmospheric courtyard, it is nice to stay for a while and enjoy the surroundings as well as the tasty pastries with a steaming coffee cup.  From time to time we also hold special theme days, when we bake waffles or make special  fish burgers, for example. You should follow these theme days on our facebook page. 

We prefer local products, services and groceries. We recycle our garbage and are committed to produce our services in a sustainable and environmentally friendly way.

If ordered beforehand, we also offer very tasty Karelian catering according to your wishes. There is enough space for 45 – 50 eating guests.

Kaiku organises also various different events in the outdoor museum area, such as common singing events, playing days, theatre visits, traditional markets and so on. Follow the events on the Facebook page of Café Kaiku or check out our own calendar. The Kaiku staff can also arrange special programme for your group, e.g. music acts or a guided tour through the area around the Church Hill. There is a lot to be seen and to be experienced around here!

Opening hours 1.6.-29.8.2021:

TUE-FRI 11am – 6pm and SAT-SUN 12-5pm
Closed on Mondays, during private occasions and Midsummer.

At other times and seasons the café is open for groups if ordered beforehand and can be booked also for private events.
Deviating opening hours can be found on our Facebook page.

Booking and offer requests can be sent to CreativeKaiku Ky.

Location on map:
Rasilantie 1, Ruokolahti

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

4 weeks ago

Kahvila Kaiku

Nyt kyllä mieltä hykerryttää 🙂 Meillä kävi näät tutustumismatkalla pari Suomessa asuvaa ulkolaista matkanjärjestäjää tässä jokkuu aika sitten ja eilen saatiin heijän Kaakkois-Suomen kiertomatkaltaan palaute. Heijän mielestä meijän juttu oli parasta koko heijän kiertomatkalla! Voi miten se mieltä lämmitti. Tykkäsivät meijän tarjoilusta (super! 🙂 ), ohjelmasta (myö vähän soitettiin ja laulettiin ja touhuttiin 🙂 ) ja yksityiskohtien huomioo ottamisesta ja palvelusta kaiken kaikkiaan. Olivat sitä mieltä, että meijän juttuin takkii kannattaa käydä siellä, missä myö ollaan. 😀 No mikäs, meistähän on hienoa ottaa vastaa vieraita ihan heti, ku se taas vaa on mahollista. Mut nyt enne sitä myö kehitettään vielä juttuloita ja touhutaa vähän siellä ja täällä.

Tiijoksi muuten kesästä sen verran, että ens kesänä myö vietetään joitakii päivii nyt jo etukätteen sovitusti Luumäellä opastamassa mm. Taavetin linnotuksen yleisöopastuksii, ni meijän pittää sillon pistää kahvilaa ainakii vähän aiemmin kiinni. Mut myö laitetaa aukiolot sit kaikki, ku nyt ensittäin selviää, miten tätä nyt saapi yleensäkään touhuta.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Johan mie sanoin, lykkyy lökkänät.

Kyllä tälläisena aikana on kiva saaha tuollaista palautetta. Kyllä työ ootte sen todella ansainneet. 🤗💗

1 month ago

Kahvila Kaiku

Vilkasehan näitäkii! Ollaan ukko-kullan kanssa ruvettu aikamma kuluksi askaroimaan.😉 Jahka verkkokauppa saahaan jollain tapaa pystyyn, ni mie ilmoittelen. Mutta saapi kysellä nytkii, jos kiinnostaa! Ja tännään lähti eka työ tilaajalle! Katoppa tuolta CreativeKaikun Facesivulta. Laitan sinne tilatusta työstä kuvan, jos tilaaja antaa luvan. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Onpa kauniita, teillä kyllä ideoita ja innostusta - sekä taitoa - toiminnan monipuolistamiseen riittää! Nuo huovutustyöt ovat tosi hienoja, niin näköisiä ❤

1 month ago

Kahvila Kaiku

Kahvila uinuupi vielä talviuntaan, mutta kyl se kesä sieltä tulloo ennenko huomataakaa.😊 ... See MoreSee Less

1 month ago

Kahvila Kaiku

Nyt kun täällä kahvilan puolel on hiljasempaa, käyhän vilkasemassa ja tykkäämässä noita meijän toisia face-sivuja, tuolla CreativeKaikun elikkä meijän "pääkonttorin" puolella 🙂 Sinne päivitellään kaikenmoista, viimeksi tännään villasukkaulkoilusta 😉 Inspiraatiota tähän saatiin jostain telkkarin uutisesta tässä joku aika sitte ja pitihän se kokkeilla, miltä se tuntuu! Ja yllätys yllätys, oikein oli hyvä juttu. Veri rupesi jaloissa kiertämään ihan toisella viisiin ku kengät jalassa pahrustaessa. Pittää ihan suositella. Ja ainakii ite menen toistekkin sukkasillani lenkille 😉Nyt oli kyllä hauskaa! Käytiin parin koiran ja tyttären kanssa kokeilemassa villasukkakävelyä lumessa / lumisella tiellä. Suosittelen. Neljä villasukkaa päällekkäin ja menoksi. Veri alkaa kiertää jalkapohjissa, ei tule kylmä, ei luista, vaan on hyvä pito, eivätkä sukat edes kastu. Tosi hauska homma! 😊👍 ... See MoreSee Less

Nyt kun täällä kahvilan puolel on hiljasempaa, käyhän vilkasemassa ja tykkäämässä noita meijän toisia face-sivuja, tuolla CreativeKaikun elikkä meijän pääkonttorin puolella :)  Sinne päivitellään kaikenmoista, viimeksi tännään villasukkaulkoilusta ;)  Inspiraatiota tähän saatiin jostain telkkarin uutisesta tässä joku aika sitte ja pitihän se kokkeilla, miltä se tuntuu! Ja yllätys yllätys, oikein oli hyvä juttu.  Veri rupesi jaloissa kiertämään ihan toisella viisiin ku kengät jalassa pahrustaessa.  Pittää ihan suositella.  Ja ainakii ite menen toistekkin sukkasillani lenkille ;)

Comment on Facebook

Niin moni on aloittanut tänä talvena villasukkakävelyn, että on pakko kokeilla. Nilkkasukissa kävely kesällä mökillä ulkona ja rannassa on ihan luonnollista.

Voisinkin joskus kertoa, miten paljon elimistön salaisuuksia piele, kuin saadaan jalkoihin lisää puustia.