Äijänkärräyksen MM-kisat Imatralla lauantaina 6.7.2019

TAAS KÄRRÄTÄÄN ÄIJIÄ NIIN, ETTÄ VIPPULAT VINKUU!

Äijänkärräyksen MM-kisat tekevät paluun lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen!  Kisat järjestetään tällä kertaa Imatralla, kaupunkikeskustassa Imatrankoskella lauantaina 6.7.2019. Idea Äijänkärräyksen kisojen virittämisestä uudelleen henkiin syntyi maaliskuulla 2019 ja vauhdikkaan riemukkaassa rakentamisessa ovat olleet mukana tapahtumatuottaja CreativeKaiku Ky, Imitsi ry ja Imatran kaupunki. Myös suunnistusseura SK Vuoksi toimii kisajärjestelyissä aiempien kisavuosien tapaan yhteistyökumppanina. Ajatuksen esittäminen muille yhteistyökumppaneille herätti välittömästi mielenkiintoa ja halua olla mukana tukemassa yhtä Suomen hauskimmista tapahtumista.

Äijänkärräyksen MM-kisojen jälkeen yksi Suomen merkittävimmistä matkailunähtävyyksistä, Imatran koski, kuohuu klo 18.00. Tämän jälkeen on luvassa mielenkiintoinen ilmaiskonsertti Koskenpartaan lavalla, kun Steven ´n´Seagulls esiintyy omaan rempseään tyyliinsä!

HUOM: ILMOITTAUTUMISAIKA KISOIHIN ON PÄÄTTYNYT!  KATSO TÄSTÄ KISAPÄIVÄN OHJELMA-AIKATAULU.

KISAAN ILMOITTAUTUNEILLE LISÄTIETOA TÄSTÄ!  KATSO UUDISTETUT SÄÄNNÖT SEKÄ KISAAJATIEDOTE!

ÄIJÄNKÄRRÄYKSEN MM, säännöt 2019

 

Historiaa:

Kulttuuripalvelu Kaikun (nyk. CreativeKaiku Ky) Virve ja Jari saivat aikanaan älynväläyksen  kärrätessään maitokärreillä museoalueella lapsia; tässähän olisi mitä hauskin tapa kisailla!  Eukko työntäisi äijää maitokärrillä kylätietä mallaavaa rataa pitkin ja paras voittaisi.  Siitä se sitten lähti, vuonna 2007 pidett

 

iin Äijänkärräyksen MM-kilpailut ensimmäisen kerran, tuolloin Ruokolahdella.  Äijänkärräyksen kisat järjestettiin kaikkiaan neljä kertaa, vuonna 2010 kärrättiin äijiä viimeisen kerran kilpaa.

Tapahtuma noteerattiin laajasti maailmalla.  Venäjän tv teki dokumentin pohjoismaisista kesätapahtumista, johon se valitsi Suomesta kaksi tapahtumaa ja toinen näistä oli Äijänkärräys.  Dokumentti levisi yli kuuteenkymmeneen maahan.  Myös Reuters teki jutun videoineen tapahtumasta ja tämä juttu puolestaan levisi yli 80:een maahan.

Äijänkärräys pääsi myös postimerkkiin; muista hulluista lajeista tässä sarjassa olivat mukana mm. suopotkupallo ja eukonkanto.